Happily Ever Healthy
  • Home
  • Over mij
  • Online Programma: Help Your Hormones
    • Inloggen programma
  • Blog
  • Coaching & tarieven
    • Omega 3 – Eqology
  • Gratis
  • Shop
  • Contact
    • Algemene voorwaarden
    • Disclaimer
  • Home
  • Over mij
  • Online Programma: Help Your Hormones
    • Inloggen programma
  • Blog
  • Coaching & tarieven
    • Omega 3 – Eqology
  • Gratis
  • Shop
  • Contact
    • Algemene voorwaarden
    • Disclaimer
0

Happily Ever Healthy

Online Programma Help Your Hormones

Ben jij er klaar voor om jouw hormonen weer in balans te brengen?

HormonenVoedingZwangerschap

Supplementen: yay or nay?

geschreven door Mariët de Waal oktober 11, 2019
Supplementen: yay or nay?

SUPPLEMENTEN: YAY OR NAY?

Voedingssupplementen, een goed idee of niet?

Voedingssupplementen, is het een goed idee voor je gezondheid of niet? En hoe zorg je ervoor dat je voor supplementen kiest die van goede kwaliteit zijn?
Een mini tour in de wereld van voedingssupplementen.
Gezonde voeding is enorm belangrijk voor je gezondheid. Let food be thy medicine is een uitspraak van Hippocrates en die uitspraak staat nog steeds als paal boven water. Je lichaam heeft gezonde voeding nodig om te functioneren en ziektes te bestrijden. De andere kant is dat verkeerde voeding een negatieve uitwerking heeft in je lichaam. Suiker bijvoorbeeld, heeft onder andere calcium, magnesium, zink, chroom, vitaminen B en C nodig om verteerd te worden. En die vitaminen en mineralen kunnen dus niet gebruikt worden voor andere belangrijke processen in je lichaam. Zink is bijvoorbeeld belangrijk voor de vruchtbaarheid, insulineproductie, je immuunsysteem en je eetlust. Magnesium is belangrijk voor de samenwerking met calcium, voor gezonde botten en tanden en is onderdeel van 300 (!) enzymen. Je lichaam kan die voedingsstoffen dus beter inzetten dan voor de vertering van suiker.

Let food be thy medicine – Hippocrates

Voeding is altijd de basis

Voeding is altijd de basis. Je kunt niet gezonde voeding weglaten, of teveel gezonde voeding eten en dat aanvullen met supplementen en er dan vanuit gaan dat je er wel bent. Je lichaam is het meest blij met een stronk broccoli, of een rode paprika, of een grapefruit (want zo lekker ondersteunend voor je lever).
Pure en onbewerkte voeding, zo dicht mogelijk bij de natuur, daar wordt je lichaam blij van en daar heeft het écht iets aan. Skip zoveel mogelijk bewerkte voeding (voeding die in een fabriek gemaakt of bewerkt wordt). Dit belast je lever en levert niet de juiste voedingsstoffen.

Times are changing

Maar, times are changing. Door de jaren heen is ook het pure, onbewerkte voedsel in kwaliteit achteruit gegaan. Dat komt onder andere door intensieve landbouwmethoden. Planten hebben een breed scala aan mineralen en sporenelementen nodig om te groeien en om waardevolle voedingsstoffen voor ons te maken. De landbouw was vroeger anders dan hij nu was. Er werd meer gebruik gemaakt van bijvoorbeeld wisselteelt en braakliggende velden om de bodem te laten herstellen. Planten gebruiken nu eenmaal voedingsstoffen uit de bodem.
Tegenwoordig wordt er veel gebruik gemaakt van kunstmest, maar die leveren niet alle stoffen die een plant nodig heeft. Het gevolg is dat de plant minder sterk wordt en daardoor vatbaarder voor ziektes. Dat betekent dat er extra bestrijdingsmiddelen worden ingezet.
Dit is geen pleidooi voor verandering van landbouwmethodes en ik weet daar ook veel te weinig van af om daar iets zinnigs over te zeggen.
Maar feit is wel dat de hoeveelheid mineralen (zoals natrium, kalium, magnesium, calcium, zink, ijzer en koper) in verschillende groenten fiks verlaagd zijn in grofweg de afgelopen 50 jaar.
Niet alleen de landbouw heeft invloed op het mineralengehalte, ook de manier waarop voeding wordt opgeslagen en hoe vers het gegeten wordt. Groenten en fruit worden vaak lang bewaard voor het gegeten wordt. Dit heeft een negatieve invloed op de hoeveelheid waardevolle voedingsstoffen. Invriezen is niet per se een goed alternatief, een deel van de B-vitaminen gaan dan bijvoorbeeld verloren.

Yes, please!

Dus, een lang verhaal kort. Supplementen: ja. Want het is gewoon echt lastig om met voeding genoeg waardevolle stoffen binnen te krijgen. Volgens het Voedingscentrum hebben alleen kwetsbare bevolkingsgroepen zoals ouderen, zwangeren en kinderen tot 4 jaar voedingssupplementen nodig, maar ik ben ervan overtuigd dat het voedingspatroon van vrijwel iedereen niet toereikend is. Daarnaast kunnen supplementen ook echt van toegevoegde waarde zijn bij klachten:

  • DCIS (D-chiro-inositol) is een stof die het lichaam zelf aanmaakt uit inositol, dat in voeding voorkomt. DCIS is een supplement dat kan ondersteunen bij insulineresistentie en PCOS.
  • DIM (di-indolylmethaan) helpt bij de afbraak van oestrogenen. Hierdoor kan oestrogeendominantie verminderd worden, maar kan ook ingezet worden bij endometriose, heftige menstruaties die lang duren, zere borsten, migraine rondom je menstruatie, PCOS en PMS (premenstrueel syndroom).
  • D-mannose kan gebruikt worden bij blaasontsteking.
  • Kurkuma is een krachtig kruid dat de hoeveelheid oestrogenen laat afnemen. Dit kan gunstig zijn bij oestrogeendominantie en de klachten die daarbij horen.
  • Moederkruid kan ingezet worden bij krampende pijn zoals menstruatiepijn, spanningshoofdpijn en migraine.
  • Omega 3 vetzuren kunnen we niet zelf aanmaken, maar hebben we wél nodig. Omega 3 vetzuren komen met name voor in vette vis. In de praktijk lukt het vaak niet om genoeg vette vis binnen te krijgen. Een supplement kan dan helpen. Omega 3 vetzuren zijn belangrijk ter voorkoming van hart- en vaatziekten, PMS-klachten (die worden gelinkt aan te weinig omega 3 vetzuren), postnatale depressie, zwangerschapsdementie, zwangerschapsdepressie, een trage schildklier na je zwangerschap en vruchtbaarheidsproblemen. Een echte all-rounder die zeer belangrijk is voor je gezondheid.
  • Vitamine B-complex. De B-vitaminen kunnen het best als complex (dus alle vitaminen bij elkaar) worden ingenomen, omdat ze allemaal met elkaar samenwerken.
  • Vitex agnus castus kan gebruikt worden bij oestrogeendominantie en progesterontekort, met bijbehorende klachten als verminderde vruchtbaarheid, PMS en PCOS.

Waar moet je op letten?

Hoe kies je dan een goed supplement? Waar moet je op letten wat betreft de kwaliteit? Met alle respect, een potje van een paar euro van de drogisterij is niet waar je lichaam op zit te wachten. Deze bevat veel synthetische vulstoffen (hallo belasting van je lever!) en de kwaliteit is niet goed genoeg.

Belangrijk is het om te letten op de volgende onderdelen:

  • De dosering. Om je vitaminen en mineralen echt aan te vullen, wil je graag dat het voedingssupplement ook echt iets doet. Dus graag hoge doseringen.
  • De vulstoffen. Vermijd stoffen die je niet kunt thuisbrengen of niet kunt uitspreken. Probeer ook suiker, zuivel, gluten en soja te vermijden.
  • De certificering. Voor producenten in Nederland is het verplicht om minimaal te voldoen aan HACCP (Hazard Analysis Critical Control Points). Hierbij wordt een inventarisatie gemaakt van mogelijke risico’s en kritische controlepunten, die bij het produceren, verpakken en de distributie van voedingssupplementen een rol kunnen spelen.
    Maar er is nóg een certificering, de ISO 22000. Dit is sinds 2005 de norm voor voedselveiligheid, gebaseerd op HACCP-richtlijnen. Deze norm kijkt verder dan alleen de voedselveiligheid, ook naar bedrijfsprocessen en -structuren. Een ISO-certificering is onafhankelijk. Het behalen van dit certificaat geeft veel status en betrouwbaarheid.
    Als je echt all the way wil gaan, kies dan voor een supplement met een GMP (Good Manufacturing Practices) certificaat. GMP is een kwaliteitsborgingssysteem voor de farmaceutische, cosmetische en voedingsmiddelen industrie. Het gaat er om dat nauwkeurig wordt vastgelegd hoe en onder welke omstandigheden een product wordt gemaakt.
  • Voor de kwaliteit van visolie is het belangrijk te kijken naar de TOTOX (total oxidation) waarde. De vetzuren in visolie kunnen door contact met zuurstof en verhitting gaan oxideren. De olie wordt dan ranzig. Kies voor visolie met een lage TOTOX waarde. De Pure Arctic Oil van Eqology is echt een ontzettende aanrader (en via mij verkrijgbaar!).

Vind je het fijn als ik met je meekijk naar een supplement? Of wil je meer informatie over welk supplement jou zou kunnen ondersteunen? Laat het me weten, ik kijk graag met je mee!

D-mannoseDCISDepressieDMIEndometrioseEqologyFruitGezondheidGezondheidsproblemenGMPGroentenHACCPHippocrateshormonenHormoonbalansInsulineresistentieISO 22000KeurmerkKlachtenKurkumaKwaliteitLeverMineralenMoederkruidOestrogeendominantieOmega3 vetzurenOxidatiePCOSPMSProgesteronRichtlijnenSchildklierSupplementenTOTOXVeiligheidVette visVetzurenVisolieVitamineVitamine BVitex agnus castusvoedingVoedingssupplementenVruchtbaarheidZuurstofzwangerschap
0 reageer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Mariët de Waal

vorig bericht
Hormonale problemen? Zo kom je weer in balans!
volgende bericht
Leve je lever #2: Ontgiften en tekenen van overbelasting

Dit vindt je misschien ook interessant

Hormonen #3: Insuline

november 6, 2018

EMBRACE: DE DOCUMENTAIRE OVER HET OMARMEN EN HOUDEN...

oktober 23, 2018

Mijn verhaal, en, wat is PCOS precies?

augustus 15, 2019

Verzurende en niet-verzurende voeding

oktober 31, 2018

Kijktip: documentaire A Plastic Ocean

mei 14, 2018

Omega 3 visolie

oktober 30, 2018

Hormonen tijdens en na je zwangerschap

april 16, 2018

Gezonde voeding: hoe zit het nou echt?

augustus 30, 2019

Wat mag je wel en niet eten als...

april 22, 2018

Leve je lever #1: Voeding voor je lever

september 26, 2019

Laat een bericht achter annuleer

MIJN VERHAAL

MIJN VERHAAL

Hi, ik ben Mariët

Ik ben Mariët de Waal, foodblogger en healthlover. Gezond eten is mijn passie! In het verleden heb ik zelf de nodige ongezonde keuzes gemaakt. Ik was te zwaar en had lichamelijke klachten, onder andere hormonaal. Een gezond voedingspatroon en een gezonde levensstijl hebben mij geholpen weer lekker in m'n vel te zitten, en... geen klachten meer!

Volg mij

Facebook Twitter Instagram Pinterest

Recente berichten

  • Waarom ik kies voor cycluscomputer Daysy!

    januari 10, 2020
  • Leve je lever #2: Ontgiften en tekenen van overbelasting

    oktober 25, 2019
  • Supplementen: yay or nay?

    oktober 11, 2019
  • Hormonale problemen? Zo kom je weer in balans!

    oktober 4, 2019
  • Leve je lever #1: Voeding voor je lever

    september 26, 2019

Categorieën

  • Afvallen
  • Energie
  • Hormonen
  • Lifestyle
  • Voeding
  • Zwangerschap

Tags

Alcohol Baby Bloedsuikerspiegel Cafeïne Cortisol Eiwitten Fruit Gezond Gezonde voeding Gezondheid Glucose Groenten hormonen Hormoon Hormoonbalans Insulineresistentie Kindje Koolhydraten Kruiden Leefstijl Lever Menstruatie Mineralen Misselijkheid Oestrogeen Oestrogeendominantie Omega 3 Onbewerkt Ontstekingen Overgewicht PCOS Progesteron Stress Suiker Testosteron Vetten Vette vis Vis Vitaminen Vlees voeding Vruchtbaarheid Water Zwanger zwangerschap

Mijn verhaal

Ik ben Mariët de Waal, voedingscoach in Ede. Gezond eten is mijn passie! In het verleden heb ik zelf heel wat ongezonde keuzes gemaakt. Ik was te zwaar en had veel lichamelijke klachten. Lees meer…

Recente berichten

  • Waarom ik kies voor cycluscomputer Daysy!

    januari 10, 2020
  • Leve je lever #2: Ontgiften en tekenen van overbelasting

    oktober 25, 2019
  • Supplementen: yay or nay?

    oktober 11, 2019
  • Hormonale problemen? Zo kom je weer in balans!

    oktober 4, 2019

Volg Happily Ever Healthy op Instagram!

happily_ever_healthy

50% korting! Het is heel stil op mijn account. En 50% korting!
Het is heel stil op mijn account. En eerlijk: ik geniet echt van de rust die dat geeft. Niet constant met social media bezig zijn! Ondertussen loopt m'n bedrijf nog gewoon door. Op een iets lager pitje en met wat creativiteit, maar vooral de EMB testen worden nog volop uitgevoerd. Hoe gaaf!!
Je zou bijna vergeten dat ik ook nog een online programma heb om je hormonen in balans te brengen: Help Your Hormones.
En daarom geef ik, juist nu, een mega korting van 50% op de Basic versie van dit programma. Volledig online te volgen, in je eigen tempo. Veel mensen hebben tijd over. Gebruik die tijd om aan je gezondheid te werken! Juist nu.
Met de code 'Basic50' krijg je de hele maand april 50% korting op het programma. Dat is €84,50 (!!) korting! Dus, go get it. Lees meer op m'n site over het programma en hoe het jou kan ondersteunen! Link in bio. En, delen is lief! Fijn weekend! X
#helpyourhormones #hormoonbalans #hormonen #quarantine #health #gezondheid #happilyeverhealthy #gezondevoeding #gezondeleefstijl #hormooncoach #stress #oestrogeen #oestrogeendominantie #vruchtbaarheid #gezondevetten #leefstijl #sharingiscaring
Wist je dat de hormonen cortisol (stresshormoon) e Wist je dat de hormonen cortisol (stresshormoon) en progesteron (een belangrijk hormoon in je menstruatiecyclus én heel belangrijk voor een zwangerschap) dezelfde bouwstenen hebben? In het geval van teveel vraag naar cortisol (bij langdurige stress), kiest je lichaam ervoor om cortisol voor te laten gaan op progesteron. Er wordt dus te weinig progesteron aangemaakt. Een te laag progesteron niveau kan resulteren in PMS klachten, een onregelmatige cyclus, pijnlijke borsten, heftige en pijnlijke menstruaties, slaapproblemen, vocht vasthouden voor je menstruatie start en aanvallen van angst. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Heb jij veel stress en herken je de klachten die passen bij te weinig progesteron? Probeer dan je stressniveau te verminderen. Of, als dat niet kan, voldoende momenten van échte ontspanning in te bouwen. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Benieuwd of jij teveel cortisol of te weinig progesteron hebt? Misschien is de EMB test iets voor jou! Hiermee wordt ontzettend veel in kaart gebracht, onder andere je hormoonbalans en een eventueel progesterontekort. Stuur gerust een berichtje. Liefs! X #hormoon #hormonen #hormoonbalans #helpyourhormones #stress #progesteron #cortisol #voeding #gezondevoeding #gezondeleefstijl #gezondevetten #fattyacids #omega3 #eqology #eatyourveggies #eattherainbow #veggies #groenten #gezondheid #health #lekkerinjevel #orthomoleculair #voedingmaaktbeter #blog #healthblog #blogger #healthcoach #voedingcoach #fempreneur
Nieuw blog online! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Waa Nieuw blog online! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Waarom ik kies voor cycluscomputer Daysy. Een apparaatje wat mij helpt om in 1 minuut per dag mijn cyclus te analyseren en in kaart te brengen. I love it. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Benieuwd hoe het werkt en waarom ik zo enthousiast ben? Link in bio! Liefs! X ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
@daysynl⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Foto door @pauline.kuiper⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#gezondheid #daysy #daysynl #health #lekkerinjevel #orthomoleculair #voedingmaaktbeter #voeding #gezondevoeding #gezondeleefstijl #gezondevetten #fattyacids #omega3 #eqology #eatyourveggies #eattherainbow #veggies #groenten #hormoon #hormonen #hormoonbalans #helpyourhormones #blog #healthblog #blogger #healthcoach #voedingcoach #fempreneur
Heb jij je wel eens écht verdiept in je menstruat Heb jij je wel eens écht verdiept in je menstruatiecyclus? Weten hoe je eigen cyclus verloopt, kan je veel inzicht geven in hoe je je voelt tijdens je cyclus. Gemiddeld duurt een cyclus 28 dagen, maar deze kan ook langer of korter duren. Duurt je cyclus erg lang of kort? Dan kan het zijn dat er een hormonale disbalans is. Neem gerust contact op om te overleggen over je cyclus. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hoe ziet je menstruatiecyclus er uit? In deze post uitleg over de eerste helft van je cyclus! En dan volgt volgende week natuurlijk de tweede helft :)⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Op de eerste dag van je cyclus begint je menstruatie. In de voorgaande maand is er baarmoederslijmvlies opgebouwd en dat wordt nu afgestoten, als er geen bevruchting heeft plaatsgevonden. Dit is het bloed en slijm dat je verliest. Tegelijkertijd gaan er follikels groeien onder invloed van FSH. Follikels zijn groeiende eicellen en worden ook wel follikels produceren oestrogenen. Een van deze follikels groeit door tot de grootste en dominante follikel. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Deze dominante follikel groeit door tot ongeveer dag veertien en de aanmaak van oestrogeen blijft ook stijgen. Dit zorgt voor de opbouw van het baarmoederslijmvlies en voor helder, vloeibaar slijm in de baarmoedermond. Dit is allemaal nodig voor een goede bevruchting van de eicel. Je kunt daarom je vruchtbare dagen herkennen aan het slijm/de afscheiding die je verliest. Helder vloeibaar slijm dat eruitziet als rauw eiwit betekent dat de eisprong dichtbij is. Een van de signalen om in de gaten te houden als je zwanger zou willen worden!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Een super fijne methode om je cyclus te monitoren is het gebruik van @daysynl. Echt een aanrader!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Volgende week: deel 2! #hormonen #hormoonbalans #helpyourhormones #daysynl #menstruatie #menstruation #voeding #gezondevoeding #gezondeleefstijl #gezondevetten #gezondheid #health #lekkerinjevel #blog #healthblog #blogger #healthcoach #voedingscoach #fempreneur
Nog 1 week..! En dan is het kerst! ⠀⠀⠀⠀⠀ Nog 1 week..! En dan is het kerst! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ben jij dol op kerst of laat je de feestdagen liever aan je voorbij gaan?⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ik hoop dat je kerst viert met je geliefden om je heen. Je partner, familie, of met vrienden. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Voor veel mensen is de decembermaand ook een maand waarin het lastig is om gezond te blijven eten en op gewicht te blijven. En eerlijk, dat kan ook heel lastig zijn! Een borrel hier, een brunch daar, 1, 2 of 3 kerstdiners en dan volgt ook Oud&Nieuw nog.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hoe zorg je er nou voor dat je een beetje ongeschonden die feestdagen doorkomt?⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Daarom deel ik met jullie mijn tips voor de feestdagen:⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
- Denk van tevoren na over wat je wil eten. Misschien is én taart, én ijs, én twee keer opscheppen, én twee glazen champagne een beetje veel van het goede. Waar zou je echt heel veel zin in hebben? Kies daarvoor en maak dan de bewuste keuze om tegen iets anders nee te zeggen. Verheug je op dat toetje bijvoorbeeld en geniet er ook van, en laat dan dat stuk taart staan.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
- Eet bewust, met volle aandacht voor wat je aan het doen bent. Dat helpt je hersenen om te registreren wat je aan het doen bent en zorgt ervoor dat je eerder een verzadigd gevoel hebt. Ook belangrijk: eet rustig en kauw goed.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
- Als je je een keer hebt laten gaan, pak dan gewoon de draad weer op. Er is niks 'verloren'. Probeer daarna weer een bewuste keuze te maken.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
- Onthoud dat groenten (en fruit) echt heel fijn zijn voor je lichaam. Neem die dus ruim. Helpt je balans te houden in je lichaam en heeft een hoge verzadigingswaarde!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
- Bovenal: geniet. En probeer te kiezen voor kwaliteit. Voeding van goede kwaliteit, als het even kan biologisch. Hoe minder je je lichaam belast, hoe minder het ook hoeft te herstellen.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Liefs! #gezondheid #health #lekkerinjevel #orthomoleculair #voedingmaaktbeter #leakygut #voeding #gezondevoeding #gezondeleefstijl #gezondevetten #fattyacids #omega3 #eqology #eatyourveggies #eattherainbow #veggies #groenten #blog #healthblog #healthcoach #fempreneur #hormonen #hormoonbalans #helpyourhormones
Eerste hulp bij... candida!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Candida is een schimmelinfectie die veroorzaakt wordt door gistachtige schimmels, vooral de candida albicans. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De candidaschimmel is bij vrijwel iedereen aanwezig, vooral op de slijmvliezen in de mond, darm en vagina en op de huid. Samen met bacteriën vormt deze schimmel een evenwicht, maar het kan ook zijn dat de schimmels een overwicht krijgen, waardoor een infectie ontstaat.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dit kan zich uiten in bijvoorbeeld huidinfecties, een vaginale infectie of infecties van je mondslijmvlies. Wanneer je maag- en darmslijmvlies in heel slechte conditie zijn, kan het zijn dat de schimmel zich verspreidt naar je bloedbaan en dan dreigt het candidasyndroom. Dit komt gelukkig niet zo veel voor.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Bij een verminderde weerstand en verminderde darmflora is de kans groter dat de schimmel gaat overheersen. De schimmel wordt gevoed met suiker, geraffineerde koolhydraten en maïs. Probeer de volgende voeding te verminderen als je last hebt van een woekerende infectie:⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
- Beperk vlees⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
- Gefermenteerde producten zoals kaas, gist, azijn, yoghurt, kwark, zuurkool, salami, gerookte en rauwe vis en alcohol⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
- Zuivelproducten, noten, citrus en tarwe⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
- Maïs of producten waarin maïs is verwerkt⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
- Champignons⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
- Beperk fruit⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
- Suiker en voedingsmiddelen die suiker of geraffineerde koolhydraten bevatten⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
- Kant-en-klare producten⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
- Producten met veel toevoegingen zoals kleur- en smaakstoffen⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
- Koffie⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Voeding die wél goed helpt zijn (gare) vis, kip, kalkoen, al het fruit (met uitzondering van citrusfruit en heel zoet fruit), verse groenten, koude (maar wel gare) (zoete) aardappel, kokos(melk), gember, kurkuma, quinoa en volkorenrijst.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Heb jij wel eens last van een (vaginale) schimmelinfectie? Liefs! X #voeding #gezondevoeding #gezondeleefstijl #gezondevetten #omega3 #eqology #eatyourveggies #eattherainbow #veggies #groenten #gezondheid #health #voedingmaaktbeter #leakygut #hormoon #hormonen #hormoonbalans #helpyourhormones #blog #healthblog #blogger #healthcoach #fempreneur
Voedingstips voor een gezonde hormoonbalans!⠀⠀ Voedingstips voor een gezonde hormoonbalans!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Er is heel veel te zeggen over voeding en gezondheid en over voeding en je hormonen. Ik help je graag als je wilt ontdekken welke voeding wel en niet bij jou past en wat wel en niet goed voor je is. Maar de volgende voedingstips kun je sowieso toepassen voor een gezonde hormoonbalans:⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✨ Houd je bloedsuikerspiegel zoveel mogelijk stabiel. Vermijd (teveel) aardappels, cake, chocola, cruesli en muesli, frisdrank, koekjes, pasta, pizzabodems, snoep, sauzen, suiker, stroop, honing, taart, witbrood en witte rijst⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✨ voedingsmiddelen zo onbewerkt mogelijk, die dus rechtstreeks uit de natuur lijkt te komen⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✨ Eet voeding die bij je past. Het kan echt heel lonend zijn om te ontdekken waar jij allergieën of intoleranties voor hebt.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✨ Eet voldoende (groene) groentes, liefst 400 - 500 gram per dag.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✨ Zorg voor een gezonde darmflora door vezels uit groente en fruit, gefermenteerde voeding (zoals zuurkool) en vermijd het gebruik van suikers⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✨ Let op chemische stoffen in je omgeving, in make-up, plastic, verzorgingsproducten, conserveringsmiddelen, zware metalen, maar ook stoffen met een oestrogeenachtige werking in voeding, zoals soja.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✨ Beperk alcoholinname, dit werkt oestrogeenverhogend en kan oestrogeendominantie verergeren.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✨ Drink ook niet teveel koffie. Dit zorgt voor de aanmaak van stresshormonen.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Wil je meer weten over de mogelijkheden om specifiek te kijken welke voeding wel of niet bij jou past? Stuur gerust een berichtje!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Liefs!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
📸 @pauline.kuiper ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#gezondheid #health #lekkerinjevel #orthomoleculair #voedingmaaktbeter #darmwand #lekkedarm #leakygut #voeding #gezondevoeding #gezondeleefstijl #gezondevetten #fattyacids #omega3 #eqology #eatyourveggies #eattherainbow #veggies #groenten #hormoon #hormonen #hormoonbalans #helpyourhormones #blog #healthblog #blogger #healthcoach #voedingcoach #fempreneur
Elke dag stroomt je bloed meer dan 7000 keer rond Elke dag stroomt je bloed meer dan 7000 keer rond met een hele waardevolle lading. Zuurstof, voedingsbestanddelen, afvalstoffen worden vervoerd van orgaan naar orgaan en van cel naar cel. Je bloed komt in elk puntje van je lichaam. Het is niet alleen transportmiddel, maar zorgt ook voor temperatuur regulatie en is een belangrijk onderdeel van je afweersysteem.
Er kan dan ook heel veel informatie uit je bloed worden gehaald. Niet alleen reguliere testwaardes, zoals bloedarmoede, ijzertekort, schildklierafwijkingen, auto-immuun ziektes en infecties, maar ook informatie over een eventueel vitaminen- en mineralentekort, voedselsensiviteiten, en of er zich parasieten, schimmels en/of bacteriën in je darm vinden. Ook kan gekeken worden naar een hormonale disbalans, toxische belasting, vrije radicaalschade, en of je stress waarden te hoog zijn.
Dit komt allemaal samen in een hele interessante test: de EMB (Energetisch Morfologische Bloedtest). Een team van experts onderzoekt jouw bloed op alle genoemde punten, en nog meer. En dit komt samen in een advies op het gebied van voeding en eventueel supplementen.
Onlangs heb ik de cursusdag voor deze test gevolgd en dat betekent dat je bij Happily Ever Healthy deze EMB nu kan laten afnemen!
Ik ben er heel blij mee, ik denk namelijk dat het een enorme toevoeging is voor mijn praktijk.
De test, inclusief bloed afnemen, verzenden, advies én vervolgconsult, kost €159. Maar er is natuurlijk een leuke openingsactie! Als je in december een test bestelt (het afnemen en consult hoeven niet in december plaats te vinden), dan betaal je €135 voor de test. Meer weten of gelijk boeken? Stuur even een berichtje!
Liefs! X
#gezondheid #health #lekkerinjevel #emb #sohf #bloedtest #nieuw #voeding #voedingmaaktbeter #gezondevoeding #darmgezondheid #lekkedarm #leakygut #gezondehormonen #hormoonbalans #hormonen #stress #helpyourhormones #happilyeverhealthy #lifestyle #leefstijl #blog #healthblog #blogger #healthcoach #fempreneur
Je menstruatiecyclus heeft invloed op hoe je je vo Je menstruatiecyclus heeft invloed op hoe je je voelt. Dat heeft te maken met de wisselende niveaus van hormonen tijdens je cyclus.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Goed om je bewust van te zijn, dan kun je er je voordeel mee doen!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
In de eerste twee weken van je cyclus wordt er met name oestrogeen geproduceerd. Dit zorgt voor de aanmaak van je baarmoederslijmvlies en dat er helder vloeibaar slijm aangemaakt wordt in je baarmoedermond. Je voelt je on top of the world. Je hebt energie, je straalt en bent meer outgoing. Maak hier gebruik van! Plan die date, belangrijke afspraak, presentatie of andere leuke bijeenkomst. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
In de laatste 2 weken van je cyclus neemt de oestrogeenproductie af en in plaats daarvan wordt er meer progesteron aangemaakt. Dit zorgt ervoor dat je wellicht iets meer in jezelf keert, je bent minder stralend en minder zelfverzekerd. Lief zijn voor jezelf dus. Plan me-time in, geef er aan toe als je moe bent (altijd doen trouwens!) en prima als je merkt dat je minder zin hebt om op pad te gaan.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Merk jij verschil gedurende je cyclus?⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Liefs! Ps: deze te gekke foto is gemaakt door lieve @pauline.kuiper van Captivating. Hoe cool! #gezondheid #health #lekkerinjevel #orthomoleculair #voedingmaaktbeter #voeding #gezondevoeding #gezondeleefstijl #gezondevetten #fattyacids #omega3 #eqology #eatyourveggies #eattherainbow #veggies #groenten #hormoon #hormonen #hormoonbalans #helpyourhormones #levenvolgensjecyclys #oestrogeen #progesteron #blog #healthblog #blogger #healthcoach #voedingcoach #fempreneur
Meer laden…

Meest recente berichten

  • Waarom ik kies voor cycluscomputer Daysy!
  • Leve je lever #2: Ontgiften en tekenen van overbelasting
  • Supplementen: yay or nay?
  • Hormonale problemen? Zo kom je weer in balans!
  • Leve je lever #1: Voeding voor je lever
  • Facebook
  • Instagram
  • Email
Footer Logo

@2019 - Happily Ever Healthy. All Rights Reserved. Made with <3 by Blits


Back To Top